SVI DETALJI AKCIJE 'FEJS': Kako su drogu prodavali preko interneta

Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva.

  • Hronika

  • 31. Avg. 2020  

  • 0

U policijskoj akciji "Fejs" policija je razbila kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom drogom na području Banjaluke i Doboja, potvrđeno je za Srpskainfo.

Naš izvor otkriva da je ova grupa drogu najčešće nabavljala na području Doboja, zatim je prevozila u Banjaluku, gdje su je dalje prodavali krajnjim korisnicima na ulici.

Uglavnom su prodavali spid i marihuanu.

Prema našim saznanjima, prodaju droge su često ugovarali preko društvenih mreža zbog čega je ova akcija i dobila ime "Fejs".

Imena dilera

Izvor Srpskainfo potvrdio je da su ovoj akciji uhapšeni Luka Pucar, Tomislav Vrebac, Blagoje Perić i Vladan Milojević.

"Osim njih, policija je u sklopu ove akcije obuhvatila još dvojicu dilera, a koji se već nalaze u zatvoru zbog droge. Radi se o Želimiru Šesiću i Goranu Jeftiću", otkriva naš sagovornik.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su u sklopu akcije „Fejs“ uhapsili četiri osobe, te pretreseno više lokacija na području Banjaluke i Doboja.

– Prilikom pretresa kod uhapšenih je pronađeno i oduzeto 314,19 grama spida i 80,14 grama marihuane. Osim droge, policija je pronašla i oduzela preciznu vagu, mrvilicu za opojnu drogu, kao i više mobilnih telefona – pojasnili su u policiji.

Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva.

Podjela posla

Izvor uključen u ovu istragu otkrio nam je da je ova grupa više mjeseci djelovala na području Banjaluke i Doboja, gdje su prodavali drogu.

– Prema prikupljenim informacijama, Vladan Milojević i Šesić su bili zaduženi za nabavljenje droge na području Doboja. Oni su je zatim prevozili na području Banjaluke, gdje su je dalje prodavali. Za prodaju u Banjaluci bili su zaduženi Luka Pucar, Tomislav Vrebac i Blagoje Perić – pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da se Šesić nalazi u pritvoru u Austriji, gdje je u aprilu ove godine uhapšen, takođe zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

– Još jedan osumnjičeni se nalazi u zatvoru, a riječ je o Jeftiću, koji kaznu zbog trgovine drogom služi u Kazneno-popravnom zavodu Doboj – istakao je izvor Srpskainfo.

Krađe

Tokom istrage policija je prikupila informacije da su osumnjičeni drogu često prodavali preko društvenih mreža Fejsbuk i Instagram. Češće su koristili Fejsbuk, te su preko njega dogovarali mjesto i vrijeme za prodaju droge.

Prema njegovim riječima, većina uhapšenih je odranije poznata policiji po krivičnim djelima.

Vrebac je u uhapšen i u martu 2017. godine, kada je „pao“ s još dvojicom maloljetnika zbog krađa.

Policija ih je tada zatekla kako obijaju autopraonicu i krenuli da ih hapse, ali su se oni dali u bijeg. Uhapšeni su tek kada su automobilom sletjeli s puta. Kada su privedeni utvrđeno je da su pomenuti automobil ukrali, te da su odgovorni za još nekoliko krađa na području Banjaluke.

Policija ih je tada povezala sa osam krađa.

Kriminalna grupa

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da su akciju proveli u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminaltet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– Osim njih, u akciji su učestvovali i službenici Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Akcija je usmjerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području Banjaluka i Doboja – dodali su u banjalučkoj policiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...