ZABILJEŽEN ZEMLJOTRES OD 6,8 STEPENI PO RICHTERU: Krenula klizišta, stanovništvo evakuisano…

U prvim trenucima, zemljotres je bio jačine 7 stepeni, a procijenjeno je da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara.

  • Svijet

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

Snažan zemljotres od 6,8 stepeni po Richteru zatresao je danas područja na sjeveru Čilea, saopćio je Njemački centar za geološka istraživanja, prenio je Reuters.

U prvim trenucima, zemljotres je bio jačine 7 stepeni, a procijenjeno je da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara.

U prvim satima nakon zemljotresa prijavljeni su manja materijalna šteta i klizišta u područjima blizu epicentra, prenijeli su lokalni mediji, a stanovništvo je, navodno, evakuisano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...