NIJE DOBRO DANAS U BiH: Preminulo 11 osoba od koronavirusa, novozaraženih je…

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.728 uzoraka, od kojih su 193 pozitivna na SARS-CoV-2.

  • Vijesti

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata potvrđeno je 270 novih slučajeva koronavirusa, a prijavljeno je i 11 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.728 uzoraka, od kojih su 193 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim u Bosanskopodrinjskom.

Do sada je testiran ukupno 120.471 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 12.484 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 8.798 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 266 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.335 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda. Preminulo je šest muškaraca iz Bugojna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Visokog i Žepča, kao i jedna žena iz Jajca.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 351, od kojih je 231 osoba muškog  i 120 osoba ženskog spola.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravlje RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini testirano je 470 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 77 osoba.

Radi se o 49 muškaraca i 28 žena, 10 mlađe, 54 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu boravka, iz Banje Luke je 21 osoba, šest iz Laktaša i Bosanske Gradiške, pet iz Zvornika i Srpca, četiri iz Bijeljine, tri iz Mrkonjić-Grada, Čelinca, Kneževa i Foče, dvije iz Kotor-Varoši i po jedna iz Doboja, Prnjavora, Šipova, Dervente, Kozarske Dubice, Rogatice, Bratunca, Bileće, Trebinja, Oštre Luke, Lopara, Nevesinja, Krupe na Uni, Vlasenice, Novog Grada i Rudog.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravlje RS-a prijavljene su četiri smrti u kojima je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Riječ je o jednoj ženi i trojici muškaraca starije životne dobi iz Šipova (dvije osobe), Ribnika i Doboja.

Do sada su u RS-u potvrđena 7.464 slučaja koronavirusa. U RS-u je trenutno 3.046 osoba pod zdravstvenom zaštitom, a nadzor je završen nad 51.903 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...