"SB“ ZABILJEŽILA POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Zbog korone mnogo izazova za prvačiće, roditelje i nastavnike (FOTO)

Prvog dana u školu dolaze samo učenici prvih razreda srednjih škola, nakon čega će nastavu pratiti online.

  • Društvo

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas je počela nova školska godina, nikad posebnija i izazovnija kako za prvačiće, tako i za roditelje i nastavnike.

Predstavnici Kriznog štaba FBiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i kantonalnih ministarstava obrazovanja 21. augusta na sastanku u Konjicu donijeli su odluku da početak školske godine neće biti odgođen. Shodno tome, nastava u Kantonu Sarajevo i Bosanskopodrinjskom kantonu počinje danas, a u ostalim kantonima 7. septembra.

U školske klupe vratili su se učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, dok će učenici petog, šestog, sedmog, osmog i devetog razreda nastavu pohađati online, kao i srednjoškolci. Prvog dana u školu dolaze samo učenici prvih razreda srednjih škola, nakon čega će nastavu pratiti online.

Nastava će se odvijati u manjim grupama, uz provjetravanje prostorija, dezinfekciona sredstva, fizičku distancu i nošenje maski.

Naš fotoreporter zabilježio je objektivom prvi da prvačića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...