ČUDO U SREBRENIKU: Na mjestu deponije nastaje sportsko-turistički kompleks... (FOTO)

Turistička zajednica grada Srebrenik zajedno sa upravom Grada Srebrenik u proteklih nekoliko mjeseci započela je sa izgradnjom sportsko rekreativnog centra na Majevici.

  • Ekonomija

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 0

Zapušteni prostor nekadašnjih vojnih objekata na Okresanici zamišljen je kao centralna tačka, poveznica svih turističkih mikro lokacija na prostoru planine Majevice.

alt

– Ovih dana počela je druga faza radova na projektu sportsko-rekreativnog kompleksa. Uz sve ostalo vrijedno posjete, od naše kule Gradine, planinarskog doma, etno bašte Bešić, pješačkih i biciklističkih staza… izgradnjom ovoga centra zaokružićemo turističku ponudu planine Majevice i Srebrenik pozicionirati kao nezaobilaznu turističku destinaciju – kaže gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

U Turističkoj zajednici grada Srebrenik prepoznali su Majevicu kao izuzetno vrijednu turističku destinaciju. Od grada su na raspolaganje dobili zemljište na Majevici na kojem je planirana izgradnja Sportsko rekreativnog centra.

– Ovo je bila jedna ogromna deponija smeća koju smo očistili i krenuli u urbanizaciju prostora. Prvo smo riješili obilaznicu, zatim izgradnju kanalizacije, električnu energiju, rasvjetu i sad pristupamo izgradnji objekata. Pri kraju je igraonica za djecu, već su urađeni ivičnjaci, kružni tok a uz objekte na redu je i hortikultura. Čekamo jesen i malo kiše kako bi mogli pristupiti sadnji bilja i drvoreda koje smo planirali – ističe Mato Jurić, predsjednik Turističke zajednice grada Srebrenik.

alt

Sve pomenuto trebalo bi Srebreniku dati epitet prepoznatljive i nezaobilazne turističke destinacije ne samo na području TK nego i cijele BiH ali i šire. Iz Turističke zajednice i Gradske uprave poručuju da su spremni učiniti puno više po pitanju ulaganja, podrške i razvoja turizma i privlačenja domaćih i stranih turista u Srebrenik, prenio je RTV Slon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...