NOVO HLAĐENJE ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Donald Trump obećao da će primiti Vučića, ali tek kad potpiše…

Potvrđen je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom tokom dana, javlja izvještač RTS-a iz Washingtona.

  • Regija

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdullah Hoti potpisat će dogovorene ekonomske sporazume u prisustvu Trumpa.

Američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell objavio je na Twitteru da je dan bio produktivan i da on ima nade.

Vučić je jučer, poslije sastanka sa predstavnicima Prištine u Bijeloj kući, rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Kosovski premijer Avdullah Hoti izjavio je jučer da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dijela dijaloga u Washingtonu, najavivši napredak o ekonomskim pitanjima, ali i kako ga zanima samo međusobno priznanje.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...