BOMBARDER IZ VLASENICE ODUŠEVIO NIJEMCE: „Nije istina ono šta pišu o visini moje plaće, za Schalke igram potpuno besplatno, a donirat ću…“

Dolazak Vedada Ibiševića bez odštete pomogao je Schalkeu, koji se nalazi u teškoj situaciji, ali bh. napadač je oduševio sve, jer je prihvatio da njegova plaća ide u humanitarne svrhe.

  • Sport

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

Ibišević je jučer i zvanično iz Herthe kao slobodan igrač prešao u Schalke i to će biti njegov peti klub u Njemačkoj. On je potpisao jednogodišnji ugovor i prihvatio da novac od plaća daje u humanitarne svrhe.

Prethodno su mediji u Njemačkoj pisali da će imati mizernih 100.000 eura godišnje, a sada Ibišević tvrdi da je dosta neistina u tome.

"Cifre koje se pojavljuju i vrte okolo su pogrešne", poručio je nekadašnji bh. reprezentativac, dodavši:

"Schalke je u teškoj situaciji, a ja sam želio ponovo igrati Bundesligu. Zato smo se dogovorili da nemam osnovnu plaću. Ono što budem dobijao, donirat ću. Ja igram samo za bonuse. Meni je dovoljan poticaj bila sama prilika da igram za Schalke."

“Vedad je pravo bogatstvo naše momčadi. Iskusni napadač koji prijeti golovima i koji još gori za svaki nastup u Bundesligi", rekao je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider te dodao:

"Jednostavno, želi nastaviti igrati nogomet na najvišem nivou, a njegovi su kvaliteti neosporni."

Schneider je, također, istaknuo da je samo jednom doživio sličan slučaj, aludirajući na Ibiševićev potez da donira novac i da doslovno igra besplatno.

Iskusni golgeter bi svoj debi u novom dresu mogao imati sljedeće subote u 15.30 sati protiv Bochuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...