JE LI OVO BIO GLAVNI CILJ SPORAZUMA?: "Kosovo prva većinski muslimanska zemlja koja otvara ambasadu u Jerusalimu"

Izrael i Kosovo saglasili su se da uspostave diplomatske odnose, a Priština će uz Srbiju da otvori Ambasadu u Izraelu, rekao je danas premijer Benjamin Netanyahu.

  • Svijet

  • 04. Sep. 2020  

  • 0

Netanyahu je izjavu dao neposredno nakon što je američki predsjednik Donald Trump iznio slično saopštenje u Washingtonu gdje se sreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdullahom Hotijem.

"Kosovo će biti prva zemlja sa većinski muslimanskim stanovništvom da otvara ambasadu u Jerusalimu. Kao što smo govorili u proteklih nekoliko dana, krug mira i priznanja se širi i očekujemo da će se pridružiti još zemalja", naglasio je on.

Samo su dvije zemlje, SAD i Gvatemala, prebacile svoje ambasade u Jerusalim.

Palestinci su protiv toga jer je status Jerusalima jedna od prepreka za mirovni sporazum sa Izraelom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...