JEZIVI PRIZORI; TAJFUN PUSTOŠI SVE PRED SOBOM: Vjetar pokidao antene i kablove, ulice poplavljene...

Tajfun "Haišen" stigao je do istočnih obala Sjeverne Koreje, poplavio ulice i prekinuo veze u gradu Vonsanu.

  • Svijet

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

Sjevernokorejska državna televizija uživo je prenosila, a reporteri su iz Vonsana u realnom vremenu javljali šta se događa, prenosi agencija Jonhap.

Tajfun praćen obilnim kišama i snažnim vjetrom, poplavio je ulice, pokidao antene i telefonske kablove, a Nacionalna meteorološka agencija najavila je da će oluja zahvatiti kontinentalne dio zemlje oko 21 sat, da će proći kroz provinciju Južni Hamgijog i nastaviti dalje prema Kini, piše "Blic".

Ovo je 10. tajfun ove sezone koji prati snažan vjetar brzine od oko 35 metara u sekundi, a nacionalna televizija je javila da su još jučer evakuisani stanovnici okruga Tongčon.

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un obišao je područja koja su se našla na udaru tajfuna i založio se za sveobuhvatnu pomoć.

Vrh sjevernokorejske komunističke partije održao je u Pjongjangu vanredno zasjedanje povodom ove elementarne nepogode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...