KRVOPROLIĆE U AFGANISTANU: Potpredsjednik države izbjegao atentat, dvije osobe poginule...

Najmanje dvije osobe su poginule, a sedam ih je ranjeno u pokušaju atentata na prvog potpredsjednika Afganistana Amrullaha Saleha, koji se dogodio u srijedu rano ujutro u Kabulu, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

  • Svijet

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Dodaje se kako je Saleh, prema informacijama koje je objavio njegov glasnogovornik, ostao nepovrijeđen.

„Danas su neprijatelji Afganistana ponovo pokušali naškoditi Salehu, ali nisu uspjeli u svom zločinačkom cilju i Saleh je izbjegao napad nepovrijeđen“, objavio je putem Facebooka glasnogovornik Salehovog ureda Razwan Murad.

Ranjeni tjelesni čuvari

Kako navodi Reuters, napad na Salehov konvoj izveden je bombom pokraj puta, a među ranjenima su i neki od njegovih ličnih čuvara.

S druge strane, jedan od savjetnika i saradnika Saleha, pod uvjetom da se ne objavljuje njegov identitet, naveo je za agenciju AFP kako je potpredsjednika Afganistana i njegov konvoj napao bombaš samoubica kada je čelnik napustio dom i krenuo na posao.

Zvaničnici Ministarstva zdravstva Afganistana navode kako su do sada u bolnicu prebačena dva tijela i sedam ranjenih osoba, navodi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...