BRITANSKI STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Dolazi drugi val koronavirusa...

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock najavio je u utorak pooštravanje ograničenja protiv koronavirusa u jednom gradu na sjeveru Velike Britanije, dok su vodeći zdravstveni stručnjaci upozoravali da "dolazi drugi val virusa", prenosi Anadolija.

  • Svijet

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Hancock je rekao da Bolton sada ima 120 slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika, što je najviša stopa u zemlji.

Britanski ministar najavio je novu mjeru, kojom će pubovi i restorani u Boltonu imati samo dostavu.

Virus se nije promijenio

Ljudima će, također, biti zabranjeno druženje izvan njihovih kuća. Očekuje se da će vlada smanjiti i broj ljudi koji se mogu okupljati u zatvorenom prostoru.

"Dolazi", rekao je dr. David Nabarro, specijalni izaslanik Svjetske zdravstvene organizacije za globalni odgovor na Covid-19, o potencijalnom drugom valu.

"Ne volim to nazivati drugim valom, samo kažem da će biti još skokova, jer se virus nije promijenio", rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...