"ZMAJ" NA PREKRETNICI KARIJERE: Sead Kolašinac napušta redove Arsenala, njemački velikan spreman je otkupiti njegov ugovor…

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (27) neće još dugo biti član londonskog Arsenala.

  • Sport

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Njegov odlazak iz Arsenala je gotova stvar, a kako stvari stoje, to će se desiti već u narednim danima.

Karijeru će Kolašinac nastaviti u Njemačkoj. Njegov novi klub trebao bi biti Bayer iz Leverkusena, koji je spreman otkupiti njegov ugovor od Arsenala za 15 miliona eura.

Kolašinac je u proteklom periodu pregovarao sa Schalkeom. Imao je želju da se vrati u ovaj klub, čak je pristao i na mnogo manju platu od one u Arsenalu, ali tim iz Gelsenkirchena nema finansijsku moć da otkupi ugovor, a ni "Topnici" ga ne namjeravaju poslati na posudbu.

S druge strane, "Apotekari" su finansijski itekako moćni. Napravili su ovog ljeta nekoliko odličnih transfera (Kai Havertz, Kevin Volland) te bez problema mogu otkupiti ugovor bh. fudbalera i ponuditi mu mnogo veću platu od Schalkea.

Također, tim iz Leverkusena ima odličnu saradnju s agencijom koja zastupa Kolašinca pa neće biti nikakvo čudo ako bh. defanzivac od naredne sezone ponovo bude igrao Bundesligu.

Sead Kolašinac je tri godine nosio dres Arsenala. Odigrao je 105 utakmica, zabio pet pogodaka i osvojio tri trofeja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...