APOKALIPSA DANAS: Zastrašujući prizori iz Kalifornije, dim zasjenio Sunce, nebo je narandžasto… (FOTO; VIDEO)

Požari koji haraju saveznim državama na zapadu SAD-a, stvorili su toliku količinu dima i pepela da su zasjenili Sunce.

  • Hronika

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Kad su se stanovnici San Francisca, Oaklanda i Berkeleya probudili i pogledali kroz prozor, dočekali su ih prizori primjereniji Marsu nego Zemlji.

Nebo izgleda narandžasto, ponegdje i crveno. U daljini plamte golemi požari, a fini sloj pepela pada s neba.

"Kad su dim i pepeo dovoljno gusti zbog ogromnih požara, mogu potpuno prigušiti Sunčevu svjetlost i pretvoriti noć u dan", pojasnio je CNN-ov meteorolog Judson Jones.

Stanovnici tih gradova bili su prisiljeni paliti svjetla usred dana, jer su vjetrovi donijeli goleme količine dima i pepela od šumskih požara koji su zahvatili američki zapad.

"Bilo je nadrealno. Osjećala sam se kao da sam se probudila na Marsu", napisala je Sneha Patil, stanovnica San Francisca.

Michelle McKeown iz Oaklanda objavila je fotografiju na kojoj se vidi kako su svjetla u kućama upaljena u 10 ujutro.
"Osjećaj je zastrašujući, apokaliptičan i zastrašujući. Živim na ovom području od 1998. godine i nikad nisam vidjela ovakvo što", rekla je McKeown za CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...