ALARMANTNO; STIŽU LI NAM GORI DANI: BiH zabilježila rekordan broj umrlih od koronavirusa!

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosanskopodrinjskom i Posavskom.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 1

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su 1.733 uzorka, od kojih je 235 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosanskopodrinjskom i Posavskom.

Do sada je testirano ukupno 138.296 uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 15.285 osoba.

U RS-u je registrovano 57 novozaraženih i dva smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom. Ukupan broj novozaraženih u BiH do 12 sati je 291, a preminulo je ukupno 19, što je rekordan broj smrtnih slučajeva zabilježen od početka pandemije.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 11.092 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 488 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.767 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 17 novih smrtnih ishoda. Sedam pacijenata preminulo je u protekla 24 sata, a 10 naknadno unesenih pacijenata preminulo je u protekloj sedmici.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 426, i to 281 muškarac i 145 žena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...