URNEBESNO: Pogledajte kako je Kesić ismijao Vučićevu vašingtonsku ekskurziju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uložio je neviđen trud kako bi uvjerio srpsku javnost da je u Washingtonu potpisao historijski sporazum sa SAD-om i Kosovom, ali u tome, čini se, nije postigao prevelik uspjeh.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 1

Brojni nezavisni analitičari ocjenili su da potpisani Vašingtonski sporazum prvenstveno odražava interes SAD-a i njenih partnera poput Izraela, a da se, zapravo, tek u manjem dijelu odnosi na rješavanje spora između Srbije i Kosova.

Osim političkih analitičara, Vašingtonskim sporazumom bave se i satiričari, poput onih iz kultne beogradske emisije “24 minute”, koju vodi Zoran Kesić. Njima je, također, zapela za oko činjenica da glavnina sporazuma nema nikakve veze sa Srbijom i Kosovom, ali su u fokusu njihovog satiričnog priloga bili bizarni detalji koje je forsirao upravo Aleksandar Vučić, hvaleći se poput djeteta da je Trump samo njemu poklonio olovku kojom je potpisao sporazum.

U nastavku pogledajte dva videopriloga pod naslovom "Sve što ste želeli da znate o Vašingtonskom sporazumu" iz emisije “24 minute” Zorana Kesića.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...