VELIKA AKCIJA SIPA-e U SANSKOM MOSTU: Je li masovno glasanje mrtvih razlog pretresa stana SDA-ovca Asima Kambera!?

Pripadnici SIPA-e upali su jutros u Sanskom Mostu u kuću federalnog zastupnika Asima Kambera.

  • Hronika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Pretresi se provode po naredbi Tužilaštva BiH, a sve je povezano s izbornim prevarama.

Osim Kamberovog stana, SIPA pretresa još najmanje dvije lokacije, a među njima su i objekti koje koristi Fazir Vukalić, dugogodišnji Kamberov saradnik u Sanskom Mostu.

alt

Istraga je prošle sedmice objavila da su u Sanskom Mostu na lokalnim izborima 2016. godine glasale najmanje tri mrtve osobe. Među njima su Mehmed Alihodžić, koji je umro mjesec i po prije oktobarskih izbora 2016. godine, zatim Hasan Hadžić, koji je preminuo tri mjeseca prije održavanja izbora, i, na kraju, Husein Lasić, koji je glasao čak tri godine nakon što je umro. Osim njih, na izborima u Sanskom Mostu „glasao“ je i Haris Seferović, švicarski reprezentativac koji je tog 2. oktobra 2016. godine igrao fudbalsku utakmicu španske lige.

Sve ove izborne prevare, potvrdili su svjedoci, organizirao je predsjednik SDA Sanski Most Asim Kamber, mada je on u nedjelju u izjavi za O kanal sve demantirao.

Najveće prevare bile su na biračkom mjestu Mahala 2, gdje je na izborima 2016. godine napravljena ključna razlika u korist Farisa Hasanbegovića, SDA-ovog kandidata za načelnika općine Sanski Most.

Izborne prevare bile su i tokom općih izbora 2018. godine. Svjedoci su potvrdili da su sa pojedinih biračkih mjesta, prema uputama Asima Kambera, skinuti listići sa zbirnim rezultatima, koji su, potom, spaljeni. Nadalje, svjedoci, među kojima je Muhamed Zekotić, potvrdili su da je bilo glasanja i u ime bh. državljana koji tada uopće nisu bili prisutni u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...