ODBIJENA DODIKOVA INICIJATIVA: Ambasada BiH ostaje u Tel Avivu

Na sjednici Predsjedništva BiH raspravljalo se o dva pitanja koja su proteklih sedmica u žiži interesiranja javnosti.

  • Politika

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

Završene su dvije vanredne i jedna redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Raspravljalo se o dva pitanja koja su proteklih sedmica u žiži interesiranja javnosti. Riječ je o inicijativi Milorada Dodika da se Ambasada BiH u Izraelu premjesti u Jerusalem iz Tel Aviva te o inicijativa člana Predsjedništva Željka Komšića za priznavanje Republike Kosovo.

Premještanje Ambasade BiH u Jerusalem je odbijeno. Predsjedavajući Šefik Džaferović i Željko Komšić su glasali protiv. Za priznavanje Kosova glasali su Džaferović i Komšić, dok je Dodik bio protiv. Odluka o priznanju Kosova ide u naredni krug, ako ostane ista, onda Dodik može pokrenuti vitalni nacionalni interes, javlja "Oslobođenje".

- Mi smo htjeli da povučemo tačke dnevnog reda oko Ambasade i Kosova, Dodik je insistirao da ove tačke budu na dnevnom redu - kazao je Džaferović nakon sjednice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...