PALI OPASNI KRIMINALCI: Banjalučani se terete da su prodali više od četiri kilograma droge…

U tužilačkom prijedlogu za pritvor protiv četvorice uhapšenih Banjalučana na teret im se stavlja da su prodali više od četiri kilograma marihuane, za koju su, u zavisnosti od količine, naplaćivali od 10 do 9.000 maraka.

  • Hronika

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka zatražio je da budu pritvoreni Miroslav Kalabić (35), Ostoja Kutić (43), Nikola Koprena (27) i Marko Antonić (27), koji su uhapšeni u akciji "Alfa 2".

Policijski izvori potvrdili su da je za rasturanje droge osumnjičen i Boban Kantar, koji je odranije u pritvoru.

Kako ističu izvori "Nezavisnih novina", Kantaru se stavlja na teret da je nabavljao veće količine marihuane i ekstazija te ih, zajedno s osumnjičenim Kalabićem, prepakivao u manja pakovanja radi daljnjeg rasturanja.

"Za skrivanje narkotika, po dosad prikupljenim saznanjima, bili su zaduženi Kutić i Koprena, dok je Antonić, kako ga teretimo, kupovao drogu od Kalabića i Kantara i dalje je preprodavao", kažu naši izvori.

U tužilačkom spisu navodi se da je Kantar u jednom navratu prodao čak tri kilograma marihuane za 9.000 KM, dok je za kilogram droge naplaćivao po 3.500 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...