REAGIRAO I ADIL OSMANOVIĆ: "Tužilaštvo BiH mora procesuirati Viškovića"

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine mora procesuirati odgovornost aktuelnog premijera entiteta RS Radovana Viškovića."

  • Politika

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Memorijalni centar Srebrenica pozvao je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene istragu o krivičnoj odgovornosti Radovana Viškovića, premijera entiteta RS, a vodeći se navodima zaštićenog svjedoka M-16, koji je na Sudu BiH 2017. godine na suđenju u predmetu "Josipović i drugi" naveo da mu je "Radovan Višković nudio novac da premješta masovne grobnice, objavili smo nešto ranije.

Nakon člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, reagirao je i Adil Osmanović.

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine mora procesuirati odgovornost aktuelnog premijera entiteta RS Radovana Viškovića zbog navoda zaštićenog svjedoka M-16 pred Sudom BiH da mu je Radovan Višković, kao pomoćnik komandanta glavnog štaba za saobraćaj u policiji RS, 1996. nudio novac za premještanje zarobljenih Bošnjaka u julu 1995., a kasnije i masovnih grobnica s tijelima ubijenih tokom genocida u Srebrenici", poručio je potpredsjednik Stranke demokratske akcije i šef Kluba zastupnika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Adil Osmanović.

(SB/Fena)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...