ŠTA LI ĆE DANAS MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ REĆI O DODIKU: "Agresija tadašnje hrvatske vojske izvršena je u..."

"...želji da se slomi život i narod na ovim prostorima."

  • Politika

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 2

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je iz Kozarske Dubice, mjesta centralnog obilježavanja "25 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske, uputio poruku mira, koji treba da obezbijedi razvoj, ali i sjećanja na sve stradale u hrvatskoj agresiji na srpske etničke prostore", prenosi Srna.

"Agresija tadašnje hrvatske vojske izvršena je u želji da se slomi život i narod na ovim prostorima. To nije prvi put da se baš na ovim prostorima vidi najoštriji napad hrvatskih jedinica prema srpskom stanovništvu. To je bila sigurno nepotrebna operacija sa stanovišta Hrvatske toga vremena, ali je to bio rezultat dogovora koji su imali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman da se slomi Republika Srpska", izjavio je Dodik novinarima.

Nakon parastosa ubijenim vojnicima i civilima, Dodik je rekao da agresor 1995. nije uspio u svojoj namjeri.

"Poruka je i da nas nisu slomili. Ostajemo ovdje i naš odgovor je život i RS", poručio je Dodik u Kozarskoj Dubici.

On je rekao da RS drži korak s drugim prostorima i da je, bez obzira na ozbiljnu izloženost, sankcije i bombardovanja NATO-a, znatno obnovila svoj socijalni, privredni i infrastrukturni život.

"Republika Srpska pokazuje snagu vitalnosti, koja je zalog i dug prema onima koji su stradali", istaknuo je Dodik i opet slagao.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...