ČOVIĆEVI PROPAGANDISTI TVRDE: Bošnjački političari rade sve ono što spočitavaju Dodiku!

"U pokušaju diskreditacije hrvatskog državnog vrha što je uopće primio demokratski izabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, bošnjački politički lideri Izetbegović, Džaferović, Komšić… pokušavaju Dodika ocrniti, prvenstveno u medijima u Hrvatskoj. No, sve ono što sa pravom pripisuju Dodiku, i oni sami rade, možda još i gore stvari", piše HMS, blizak HDZ-u Dragana Čovića.

  • Mini market

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Kao "dokaz" da bošnjački politički vrh radi sve ono što pripisuju Dodiku, HMS navodi dva primjera. Prvo, u kojem izjednačavaju odnos prema presuđenom ratnom zčoćincu Momčilu Krajišniku i optuženom Atifu Dudakoviću, i drugi u kojem tvrde da je Dodikovo zalaganje za pripajanje RS-a Srbiji isto što i zalaganje bošnjačkih lidera za uspostavu jedinstvene, građanske države BiH. 

HMS piše da bošnjački vrh optužuje Dodika kako veliča osuđene ratne zločince. Istina. Najsvježiji je primjer nedavna izjava Milorada Dodika, koji je preminulog Momčila Krajišnika, osuđenog u Haagu za ratne zločine, nazvao patriotom i na sjednici Predsjedništva BiH tražio odavanje počasti Krajišniku “minutom šutnje”. Džaferović i Komšić odbili su to kao “necivilizacijski čin”, zaboravivši kako su oni učinili jednako necivilizacijski čin kada je osuđeni ratni zločinac, zapovjednik tzv. Armije RBiH u Sarajevu od njih i bošnjačke političke elite “ispraćen na ahiret” uz “najviše vojne i državne počasti”.

"Nije li veličanje ratnih zločinaca nazivati pripadnike i zapovjednike Armije RBiH, poput Atifa Dudakovića i drugih, optužene za ratne zločine, “bh. patriotima” i herojima i vršiti pritisak na Sud i Tužiteljstvo BiH da se odustane od postupka protiv “branilaca Bosne i Hercegovine”. Kao da im se sudi što su branili Bosnu i Hercegovinu, a ne zato što su počinili ratne zločine", piše HMS.

Mostarski portal piše kako bošnjački establišment kaže da se Dodik zalaže za pripajanje Republike Srpske Srbiji, odnosno komadanje BiH, pa se pita je li komadanje Bosne i Hercegovine, rušenje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH kada se bošnjački političari zalažu za građanski princip i ukidanje konstitutivnosti naroda.

Ostvarivanje ovih ciljeva i stvarno i pravno značilo bi pretvaranje BiH, sa prefiksom republike, u državu bošnjačkog naroda u kojoj bi Hrvati, ali i Srbi, bili svedeni na status nacionalne manjine koja prosi za mrvice iz sarajevskog proračuna.

Nije li ova argumentacija dovoljna za zaključak s početka ovog teksta, da bošnjački političari, uz poneki izuzetak, čine sve ono što spočitavaju Dodiku? Samo što to neki, poput marginalnih političkih likova u Hrvatskoj, ne vide, ili ne žele vidjeti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...