NJUZ NET JAVLJA: Brat Si preimenovan u Dalji rođak Si

Nedavno urađena DNK analiza pokazala je da kineski predsednik Si Đinping nije toliko blizak rod Srbiji kao što se do sada verovalo. Uvažavajući ove činjenice, srpska vlada i predsednik su doneli odluku o promeni njegovog dosadašnjeg nadimka Brat Si u Dalji rođak Si.

  • Mini market

  • 19. Sep. 2020  

  • 0

 – Mi Srbi smo smo takvi, uvek se obradujemo kad saznamo za nekog rođaka koga ranije nismo upoznali. U takvim situacijama, prebrzo podlegnemo emocijama i tu osobu počnemo da tretiramo kao rod najrođeniji – objašnjava predsednik Aleksandar Vučić. – Tako je bilo i u slučaju Si Đinpinga. Odmah smo ga prihvatili i prema njemu ophodili kao da nam je pravi brat, ali rezultati DNK analize su jasni i mi tu ne možemo ništa da promenimo. Svi smo svesni da se neka hijerarhija u rodbini ipak mora poštovati. Dalji rođak Si će ostati deo familije, ali će njegov položaj u njoj biti malo promenjen – rekao je priližno razočarani Vučić koji je priznao da mu sve ovo teško pada jer mu je Dalji rođak Si baš prirastao za srce. Novonastale okolnosti će se verovatno negativno odraziti na buduće kineske investicije u Srbiji, prevashodno na IT giganta Huawei koji neće moći da razvija 5G mrežu u našoj zemlji.– Srbija uvek raširenih ruku prihvata svoju familiju, ali ispostavilo se da nam Si ipak nije brat već samo daleki rođak, nešto kao od prababine zaove unuk. Pravo da vam kažem, u drugim zemljama se to i ne smatra rođakom – tvrdi premijerka Ana Brnabić. – Nadamo se da nam Dalji rođak Si neće zameriti, ali smo prinuđeni da poštujemo neka pravila kada su investicije u pitanju. Prirodno je da braća imaju prednost, pa tek onda ostatak rodbine – zaključila je premijerka. Vlada i predsednik poručuju da će Dalji rođak Si i dalje biti dobrodošao u Srbiju, da smo uvek spremni da ga dočekamo kako dolikuje i prihvatimo ga u jedan srdačan rođački poluzagrljaj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...