NIKŠIĆ U EKSTAZI: "Jasno je da imamo većinu, rušimo vladu nakon izbora" (VIDEO)

Kandidat sarajevske Četvorke za načelnika Općine Centar Srđan Mandić kazao je danas za N1 kako će nova vlada u Kantonu Sarajevu biti izabrana do kraja ove godine, te da imaju dovoljno ruku.

  • Mini market

  • 20. Sep. 2020  20. Sep. 2020

  • 1

Mandić je kazao da imaju dovoljno zastupnika za novu većinu i to bez SBB-a. Nije htio potvrditi da li će za rušenje akutelne Vlade KS računati na glas SDA-ovog zastupnika Aljoše Čampare.

O mogućnosti formiranja nove Vlade KS govorio je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

"Danas je jasno da imamo većinu, da ćemo vrlo brzo, a opet nakon što napravimo program, nismo se opredijelili da srušimo tu vladu zato što imamo 18 ruku. Želimo prvo napraviti program, revidirati onih 300 mjera koje smo imali, napraviti program koji će biti odgovor na pandemiju i tek onda krenuti u rušenje ove vlade i formiranje nove. To ćemo uraditi odmah nakon lokalnih izbora", najavio je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...