SEBIJA IZETBEGOVIĆ JUTROS SVE IZNENADILA: Već dugo u Kantonu Sarajevo nisu zabilježeni ovakvi rezultati testiranja na koronavirus

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirana su još 184 uzorka na prisustvo koronavirusa, od čega je 10 pozitivnih na Covid-19, potvrđeno je iz ove ustanove za Radiosarajevo.ba.

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 2

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, u Kantonu Sarajevo je bilo sedam pozitivnih uzoraka.

"Također, dva slučaja Covida-19 zabilježeli smo kod građana Bugojna te jedan iz Kiseljaka", dodala je prof. dr. Sebija Izetbegović. 

U izolatoriju Podhrastovi smješten je 31 pacijenata, a četvero je na intenzivnoj njezi.

Podsjetimo, testiranja obavljena u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini govore da je novim koronavirusom jučer zaraženo najmanje 211 osoba te da je preminulo pet osoba.

U Federaciji BiH u nedjelju je bilo pozitivno 166 osoba, dok su preminule tri osobe (Jajce, Sarajevo, Tuzla).

Koronavirus је potvrđen i u nedjelju kоd 45 оsоba u RS-u, a dvije osobe su preminule (Banja Luka, Gacko).

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...