OTKRIVEN UBICA STRAHINJE STOJANOVIĆA: "Nije samo državljanin Srbije..."

Policija Srbije je, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, identifikovala osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića autobombom 13. septembra na Novom Beogradu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

  • Hronika

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 0

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, nije samo državljanin Republike Srbije, zbog čega je, u saradnji s drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne potjernice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Beogradski mediji javljaju da je riječ o M. L. (50), za kojeg se sumnja da je električnim biciklom otišao do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na Stojanovićev automobil postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

Stefanović je pohvalio pripadnike policije koji su rasvijetlili ubistvo, napomenuvši da da su oni ozbiljnim i dobrim radom, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom, uspjeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog djela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave.

Podsjetio je da je policija efikasnim radom u prethodnim sedmicama brzo rasvijetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.

"Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela", zaključio je Stefanović.

Stojanović je ubijen prošle sedmice u eksploziji automobila u Omladinskih brigada, kada je s njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

On je preminuo ubrzo nakon eksplozije, a ona nije zadobila teže povrede.

Prema ranijem pisanju beogradskih medija, jedan pravac istrage o likvidaciji Strahinje Stojanovića vodio je do muškarca iz Bosne i Hercegovine koji se dovodi u vezu sa Lukom Bojovićem.

Kako je Kurir ekskluzivno objavio prije dva dana, njega su kamere snimile u blizini mjesta na Novom Beogradu, na kom je Stojanovićev džip dignut u vazduh.

- Snimci sa kamera i ostali prikupljeni dokazi ukazuju da je Bosanac, koji je više puta hapšen, čovjek koji je na biciklu, sa kacigom na glavi, daljinski aktivirao paklenu napravu podmetnutu pod auto. Na snimcima se vidi kako obučen u biciklističko odijelo izlazi iz garaže u kojoj je bio Strahinjin džip, prolazi u blizini mjesta zločina, a potom telefonira u vrijeme kada je bomba eksplodirala. Zbog toga se vjeruje da je on

- Utvrđeno je da je Bosanac neko vrijeme boravio u Beogradu, ali se sumnja da je odmah poslije zločina pobjegao u Bosnu. Zločin je bio isplaniran do poslednjeg detalja, pa se vjeruje da je i plan bekstva bio spreman unaprijed - objašnjava sagovornik Kurira.

No, ova teorija je izgleda odbačena, jer je utvrđeno da likvidahu Stojanovića iuzveo državljanin Srbije, koji, kako se vjeruje, ima i državljnstbvo jedne susjedne države.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...