I SUSJEDI U SUZAMA: Opraštaju se od vlasnika kultne sarajevske ćevabdžinice

Svako ko se jednom napije vode s Baščaršije i pojede porciju u "Želji", vratit će se opet u glavni grad Bosne i Hercegovine.

  • Šareni svijet

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 2

"Šain Memeti, vlasnik kultne ćevabdžinice 'Željo' u Sarajevu, umro je u 77. godini. Memeti je sa svojim bratom Hasanom otvorio poznatu ćevabdžinicu 'Željo' prije više od 50 godina, a prije nekoliko godina otvoren je i 'Željo 2'.

Svi koji su barem jednom bili u Sarajevu, morali su probati ćevape kod 'Želje', a ime kultnom ugostiteljskom objektu braća Memeti dala su zbog ljubavi prema Nogometnom klubu Željezničar.

Memeti će danas biti pokopan u Sarajevu", objavio je Index magazin.

(SB/Index.hr)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...