SA POLA SNAGE: Đoković se okitio još jednim trofejem, 81. u karijeri

Novak Đoković osvojio je peti naslov na ATP Masters turniru u Rimu. U finalu je svladao Argentinca Diega Schwartzmana rezultatom 7:5, 6:3.

  • Sport

  • 21. Sep. 2020  

  • 0

Prvi teniser svijeta je odmah na startu dva puta gubio servis, ali je ubrzo od 3:0 za Schwartzmana došao do 4:3 u svoju korist. Kod vodstva 6:5 radi još jedan break i osvaja prvi set.

U drugoj dionici su oba tenisera na samom startu izgubila po jedan servis, a Đoković je pri rezultatu 4:3 oduzeo još jedan i mirno priveo meč kraju.

Bio mu je ovo 36. naslov na turnirima iz serije Masters 1000. Sada ima jedan više od Rafaela Nadala koji je u Rimu izgubio upravo od Schwartzmana koji je igrao u svom prvom finalu Mastersa.

U svom 115. finalu u karijeri Đoković je došao do 81. titule i napravio najbolju moguću uvertiru uoči Roland Garrosa.

Masters u Rimu igrao se za nagradni fond od 3.465.045 evra, a Đoković je inkasirao 205.200 evra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...