HRVATSKA U ŠOKU: Jedan od najboljih igrača „Vatrenih“ iznenada objavio kraj reprezentativne karijere, pročitajte njegovo oproštajno pismo…

Kako kaže, dugo se borio s odlukom igrati dalje za reprezentaciju ili ne, ali prelomio je.

  • Sport

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

U 33. godini Ivan Rakitić, veznjak Seville i hrvatske nogometne reprezentacije, odlučio je završiti svoju reprezentativnu karijeru nakon 106 nastupa, u kojima je postigao 15 golova.

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez Ivana Rakitića.

Kako kaže, dugo se borio s odlukom igrati dalje za reprezentaciju ili ne, ali prelomio je.

Izenandio je sve, selektora, bivše saigrače, legendarne reprezentativce...

- Teška srca donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, ali odlazim ponosan na sve što sam sa svojim sugiračima i prijateljima napravio u najdražem dresu, za koji smo jednako ginuli u prijateljskim utakmicama i u finalu Svjetskoga prvenstva. Kao mali, sanjao sam obući dres reprezentacije svoje domovine, a na koncu je taj moj san potrajao 106 utakmica.

I sve što smo zajedno postigli kao momčad i kao nacija, zauvijek će ostati u mom sjećanju i u mom srcu, kao najveće dostignuće moje nogometne karijere.

Sa suzom u oku opraštam se od dresa reprezentacije i od mojih suigrača i selim se na tribine, odakle ću ih bodriti s jednakim žarom, kao njihov najvjerniji i najveći navijač. Iznad svih Hrvatska...

Ivan

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...