PRIJEDORČANIN UHAPŠEN ZBOG UBISTVA U HRVATSKOJ: Još ranije je motornom pilom nasrnuo na djevojku, jer mu nije uzvratila ljubav

Branko Brajković, rodom iz Bugojna, a nastanjen u Prijedoru, uhapšen je u tom gradu na osnovu potjernice Interpola Zagreb, koja ga tereti za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda, potvrđeno je za "Glas Srpske".

  • Hronika

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, saopštili su da je on predat u nadležnost Suda BiH na daljnje postupanje.

"Osumnjičeni B. B. uhapšen je na osnovu međunarodne crvene potjernice Interpola Zagreb", rekli su u policiji.

"Glas Srpske" nezvanično saznaje da je Brajković osumnjičen za ubistvo Josipa Horvata (61), kojeg su 1. novembra 2019. godine u Selniku kod Ludbrega u Hrvatskoj brutalno pretukli lažni policajci prilikom pljačke njegove kuće. Nesretni čovjek je podlegao povredama 29. januara ove godine. 

Prema pisanju hrvatskih medija, ovaj imućni poljoprivrednik lani je u svoju kuću pustio četiri čovjeka, obučena u policijske uniforme. Odmah se ispostavilo da se radi o pljačkašima, jer su ga po ulasku napali i počeli s batinanjem. Brutalno su ga tukli sve dok im nije otkrio gdje se nalazi novac u iznosu od oko 600.000 kuna, koji je prethodno podigao u banci zbog određenih investicija. Nakon što su ukrali novac, pljačkaši su žrtvu ostavili da leži u lokvi krvi i sati su prošli dok nije uspio da se podigne i pozove pomoć. Prebačen je u bolnicu, ali je poslije tri mjeseca liječenja podlegao povredama.

Brajković je poznat po krivičnim djelima, a 2014. godine hapšen je u Zagrebu zajedno s Borisom Pajićem zbog sumnje da su u tom gradu polupali i zapalili skupocjeni automobil BMW 5.

Brajković je 2008. godine motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu, jer mu nije uzvratila ljubav. Djevojka je tom prilikom zadobila lakše posjekotine. Osim toga, u dosjeu ima još dvadesetak krivičnih djela, većinom krađa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...