BOŠNJAČKA STRANKA PODRŽALA IZBOR ALEKSE BEČIĆA: Husović poručio da će djelovati kao konstruktivna opozicija

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović izjavio je danas da su poslanici te stranke glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine Crne Gore, jer podržavaju izbornu volju građana i poručio da će podrška Bošnjačke stranke biti neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela.

  • Regija

  • 23. Sep. 2020  

  • 2

"Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini", rekao je Husović.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Bošnjačke stranke, Husović je ocijenio da se na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori desila promjena na političkoj sceni, koju ta stranka poštuje.

On smatra da je koncept manjinske Vlade, koji Bošnjačka stranka zagovara od prvog dana, i dalje najbolji model za političku stabilnost Crne Gore.

"Građanska Crna Gora, predvođena proevropskim snagama, jedina je uspješna priča u današnjem vremenu", naveo je Husović.

Konstitutivna sjednica crnogorskog parlamenta završena je popodne izborom lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića za predsjednika novog, 27. saziva Skupštine Crne Gore.

Bečića su predložile tri pobjedničke koalicije, koje čine novu vlast u Crnoj Gori.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...