ŠTA SE DOGODILO U TESLIĆU: Policiji RS-a prijavljena ucjena zbog videa na Messengeru...

Službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv osobe inicijala M. C. iz Republike Obale Slonovače zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo ucjena.

  • Hronika

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

Za navedenu osobu postoji osnov sumnje da je početkom maja 2020. godine putem društvene mreže Facebook i aplikacije Messenger stupila u kontakt s oštećenom osobom iz Teslića, prilikom čega se lažno predstavila, a potom oštećenooj osobi uputila videopoziv prilikom čega je bila naga te od oštećene osobe isto zahtijevala, što je ona i učinila.

Nakon kratkog vremena, navedena osoba je oštećenoj zaprijetila da će kompromitirajući videosnimak objaviti ukoliko ne isplati određene novčane iznose preko određenog transakcijskog računa.

Oštećena osoba je u jednom navratu isplatila određeni iznos novca, nakon čega je događaj prijavila policijskim službenicima naše Uprave, saopćeno je iz MUP-a RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...