CURE DETALJI ZLOČINA KOJI JE POTRESAO MJEŠTANE BRANJEVA KOD ZVORNIKA: Zbog ljubomore pucao u partnericu pa priznao komšiji…

Ranko Miljanović (52) iz Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je jučer ujutro hicima iz pištolja ubio partnericu Stanu Duvnjak (63) u njenoj kući u Branjevu kod Zvornika, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

  • Hronika

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Motiv za ubistvo bila je, navodno, ljubomora, a zločinu je prethodila svađa između Miljanovića i Duvnjakove.

- Njih dvoje su se posvađali, a potom je Ranko potegao pištolj i ispalio dva metka u Stanu, pogodivši je u glavu i grudi. Kada je vidio šta je uradio, otišao je do komšije i priznao zločin - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da je šokirani komšija odmah pozvao policiju, koja je ženu pronašla u sobi, a osumnjičenog uhapsila. Navodno je Stana bila još živa te su je hitno prevezli u bolnicu, ali je, nažalost, ubrzo preminula od zadobijenih povreda.

Prema novim saznanjima, Miljanović je u posljednje vrijeme često imao izlive ljubomore te su se njih dvoje skoro svakodnevno svađali. Duvnjakova se zbog toga požalila svojim najbližima, jer je željela da okonča vezu, u kojoj se nije osjećala sigurno. 

U Policijskoj upravi Zvornik kazali su, navodeći inicijale, da im je slučaj prijavljen u 6.10 sati.

- Nakon prijave, policija je uhapsila R. M. iz Zvornika zbog sumnje da je upotrebom vatrenog oružja nanio povrede S. D., koja je preminula - rekli su u policiji.

Mještani Branjeva jučer su bili u šoku zbog stravičnog zločina. Kažu da se Stana nedavno doselila u Branjevo.

- Ne mogu još da vjerujem, šokiran sam. Nisam je dobro poznavao, ali imam samo lijepe riječi za nju. Bila je uvijek prijatna i kulturna. Svi smo u šoku. Čuo sam da su Stana i Ranko bili u vezi i da je ona bila udovica. Ranko je ranije imao jedan brak - ispričao je za “Glas Srpske” jedan od Staninih komšija, koji je želio da ostane anoniman.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...