SAD ĆE SE SA MUŽEM DRUŽITI IZA BRAVE: Supruga osumnjičenog objavila iskaz svjedoka

Uz fotografisan iskaz svjedoka protiv njenog supruga, koji je tajni podatak, osumnjičena je napisala "Odron ljudski".

  • Hronika

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Tinu Kantar uhapsili su pripadnici Policijske uprave Banja Luka u nastavku akcije "Alfa 2" zbog sumnje da je na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju kompletne izjave svjedoka koji je saslušan u istražnom postupku i tako ugrozila svjedoka i samu istragu, prenose "Nezavisne novine".

Radi se o supruzi Bobana Kantara, koji je uhapšen u akciji "Viker", a koji se dovodio i u vezu s uhapšenima u akciji "Alfa 2".

Ona se sumnjiči da je počinila krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Uz fotografisan iskaz svjedoka protiv njenog supruga, koji je tajni podatak, osumnjičena je napisala "Odron ljudski".

"Policijski službenici su došli do saznanja da je lice T. K. na društvenim mrežama objavilo fotografiju kompletne izjave svjedoka koji je saslušan u istražnom postupku i samim tim ugrozila spomenutog svjedoka, kao i samu istragu. Izvršen je pretres telefona koji koristi osumnjičeno lice T. K., kojom prilikom su pronađeni podaci i sadržaji koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem spomenutog krivičnog djela", naveli su iz policije.

Dodali su da su sve mjere i radnje u okviru ovih aktivnosti preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda Banja Luka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...