OVAKAV SUKOB SE NE PAMTI U NOGOMETNOM SVIJETU: Messi u oproštajnoj poruci Suarezu BRUTALNO NAPAO UPRAVU KLUBA

- Zaslužio si oproštaj koji bi pristajao jednom od najvažnijih igrača u historiji kluba. Nisi zaslužio da te protjeraju kao što su to napravili. Ali, istina je da me to ne iznenađuje više - napisao je Messi u emotivnoj oproštajnoj objavi na Instagramu.

  • Sport

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Argentinski nogometni genijalac Lionel Messi nastavlja ratovati s upravom Barcelone. Ovoga puta zbog odlaska Luisa Suareza.

Messi nije skrivao razočaranje načinom na koji se uprava Barcelone ponijela prema urugvajskom napadaču kojeg su na Camp Nouu prekrižili pa će karijeru, prema svemu sudeći, nastaviti u Atletico Madridu.

- Zaslužio si oproštaj koji bi pristajao jednom od najvažnijih igrača u historiji kluba. Nisi zaslužio da te potjeraju kao što su to napravili. Ali, istina je da me to ne iznenađuje više - napisao je Messi u emotivnoj oproštajnoj objavi na Instagramu.

- Bit će mi teško gledati te u drugom dresu i još teže igrati protiv tebe. Želim ti sve najbolje na tvom putu. Vidimo se uskoro, prijatelju - poručio je Argentinac.

Njegovu objavu komentarisao je i Brazilac Neymar, koji je za Barcu igrao od 2013. do 2017., zajedno sa Messijem i Suarezom.

- Ne razumijem kako se takve odluke mogu donijeti - napisao je napadač francuskog prvaka PSG-a.

Suarez je za ekipu katalonskog velikana igrao od 2014. do 2020. godine upisavši 283 nastupa i 198 golova. Samo su Messi (634) i Cesar (232) zabili više golova u historiji kluba. S Barcelonom je osvojio 13 trofeja, pri čemu Ligu prvaka (2015) i četiri prvenstva.

Međutim, novi trener Ronald Koeman otpisao je 33-godišnjeg napadača. Danima se pisalo kako će karijeru nastaviti u Juventusu, ali transfer je propao, što je iskoristio Diego Simeone i doveo ga u Atletico.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...