U VUČIĆU SE OPET DRAŽA PROBUDIO: "Podjele na partizane i ravnogorce su prošlost, svi su se zajedno..."

Vučić je posebno zahvalio članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što je uveličao današnju proslavu.

  • Regija

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 2

Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje je obilježeno 76 godina od misije "Halyard", da su Srbi jedinstven narod, da su "podjele na partizane i ravnogorce prošlost" te da su se "svi zajedno borili protiv fašista", piše Srna. Znači, četnik Draža Mihailović se borio protiv fašista, a pritom nije fašista? Vučić ponovo postaje onaj radikal iz 1995. godine.

"Mi smo u 20. veku imali najviše ratova. Sa ponosom smo čuvali svoju otadžbinu i trudili se da čojstvom i junaštvom sačuvamo srpski obraz, ali smo se u svim tim godinama i delili. Nadam se i da je prošlo to vreme. Uveren sam da je došlo vreme našeg jedinstva, ne jednoumlja", poručio je Vučić u obraćanju prisutnima.

Istaknuo je da svako može da misli drugačije i da ima drugačiji stav, ali je važno jedinstvo kada su u pitanju Srbija i srpski narod te je ukazao na važnost da čuvaju mir.

Vučić je posebno zahvalio članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što je uveličao današnju proslavu. Dodik ga je sa pažnjom slušao i upijao sve što govori njegov šef.

U osvrtu na akciju "Halyard", Vučić je podsjetio da su Srbi te 1944. godine postali "braća po oružju" s Amerikancima, Englezima i Kanađanima, što se promijenilo 1999., ali je dodao da je na "Srbima da grade odnose prijateljstva u budućnosti".

Vučić je uvjeren da će predsjednik SAD-a Donald Trump posjetiti Srbiju i da će to biti prilika da zajedno nazdrave rakijom, koju je Vučiću danas lično, a predsjedniku Trumpu preko ambasadora SAD-a u Srbiji, uručio starina Rodoljub Janković, svjedok spašavanja pilota. "Zajedno smo jači", poručio je Vučić. Zajedno su u rakiji jači, dakle.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...