VRUĆA POLITIČKA JESEN U KRAJINI: "Stranka Narod i pravda svojim djelovanjem doprinosi reizboru Fikreta Abdića za načelnika Velike Kladuše"

Da se izborna kampanja itekako zahuktala govori i primjer iz Krajine. Naime, u Velikoj Kladuši sedam stranka (SDA, DNZ-Krajiška stranka, SDP, Stranka demokratske aktivnosti, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, DF i Naša stranka) okupile su se i predložile zajedničkog kandidata za načelnika – Jasmina Hušića. Međutim, pritužbe na njegovu kandidaturu imaju Narod i Pravda Elmedina Konakovića i Laburistička stranka ratnog zločinca Fikreta Abdića. Nedavno je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine odbacila kao neosnovane prigovore ove dvije stranke.

  • Mini market

  • 27. Sep. 2020  27. Sep. 2020

  • 1

U petak se saopštenjem za javnost povodom ove odluke CIK-a oglasio i općinski ogranak SDA Velike Kladuše. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Gotovo iste pritužbe koje su Narod i pravda i Laburistička stranka uputile Centralnoj izbornoj komisiji BiH protiv nezavisnog kandidata za načelnika Velika Kladuša Jasmina Hušića, koji je podržan od 7 velikokladuških stranaka, dokaz su da obje stranke čine sve da onemoguće Hušića, što olakšava reizbor trenutnog pritvorenika zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, Fikreta Abdića za načelnika općine.

Stranka Narod i pravda, koja se smatra probosanskom, umjesto da bude dio zajedničke podrške Jasminu Hušiću nezavisnom kandidatu za načelnika, predložila je svog kandidata što će doprinijeti rasipanju glasova i razbijanju jedinstva. Takvom odlukom NiP je značajno povećao šanse za reizbor Fikreta Abdića.

Ovom prilikom vrijedi istači da je to neodgovorna politika „kratkog daha“ i podsjetiti na licemjerne izjave lidera Naroda i pravde, Elmedina Konakovića, koji svaku posjetu Krajini koristi da drži govore protiv koaliranja sa laburistima. Na terenu NiP radi nešto sasvim suprotno u odnosu na te izjave, što je najdirektnije dokaz da Konakaović i NiP se ponašaju po onoj narodnoj: „Jedno pričaju, a drugo rade“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...