TUŽNA NEDJELJA U GLAVNOM GRADU: Preminuo legendarni golman FK Sarajevo, član šampionske generacije

Član prve šampionske generacije Fudbalskog kluba Sarajevo Ibrahim Sirćo danas je preminuo u 81. godini, saopćeno je danas iz sarajevskog kluba.

  • Hronika

  • 27. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 1

Na Koševo je stigao 1963. godine iz kakanjskog Rudara i brzo zauzeo mjesto u prvoj postavi. Za poziciju prvog golmana se borio sa Muftićem, a kada je on u jesen 1966. godine otišao na odsluženje vojnog roka, zadužuje dres sa brojem jedan.

Do kraja sezone 1966/67. je bio nezamjenjiv na golu, čime je dao svoj pečat u osvajanju prve šampionske titule. Za prvi tim Sarajeva upisao je 118 zvaničnih nastupa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...