O OVOME BRUJI ITALIJA: Nestvaran promašaj Edina Džeke koštao je Romu pobjede nad Juventusom, Ronaldo je, s druge strane, bio neumoljiv… (VIDEO)

Roma i Juventus remizirali su (2:2) u susretu drugog kola italijanske Serije A.

  • Sport

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

U sjajnoj takmici na kraju zadovoljniji može biti Juventus, koji je uspio da izvuče jedan bod iako su pola sata igrali s igračem manje.

Roma je prva stigla do vodstva u ovom susretu. Igrala se 31. minuta kada Rabiot igra rukom u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Veretout pogađa za 1:0.

Nije dugo trajala radost Rome. U 44. minuti je Pellegrini igrao rukom, ponovo je dosuđen penal, a Ronaldo zabija za 1:1.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Roma je povela. Sijevnula je sjajna kontra koju je poveo Džeko, a završio ju je Veretout za prednost od 2:1.

U nastavku je Edin Džeko imao dvije sjajne šanse da poveća prednost Rome. Nažalost, nije ih iskoristio, a jedna je bila istinski zicer.

Kazna za promašaj je stigla u 69. minuti, kada nebeskim skokom Cristiano Ronaldo donosi "Staroj dami" poravnanje rezultata na 2:2. Juve je u 62. minuti ostao s igračem manje, jer je isključen Rabiot.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...