"VREME JE DA SRUŠIMO OVO ZLO S VLASTI...": Sergej Trifunović najavio ujedinjenje opozicije u Srbiji…

"Mislim da treba da se ujedinjujemo, rušimo ovo zlo, radimo zajedno", rekao je sada bivši predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

  • Regija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Na izbornoj sjednici Skupštine Pokreta slobodnih građana jučer je za novog predsjednika te političke organizacije izabran Pavle Grbović, koji je najavio proces ujedinjenja PSG-a s Novom strankom i dijalog sa svim opozicionim političkim organizacijama koje baštine slične vrijednosti.

Gostujući u emisiji “Probudi se” TV Nova, Trifunović je rekao da je siguran da će “ako ne bude nekog tajfunčića ili rata u Azerbejdžanu”, do te fuzije doći, “ako dođe”.

"Ujedinjenje opozicije je nužan i osnovan korak. Ujedinite se!", poručio je Trifunović i pozvao srbijansku opoziciju da se ugleda na “omalene” Crnogorce, koji su došli i održali im lekciju.

Trifunović se nije kandidovao za predsjednika stranke, jer je, kako je objasnio, shvatio da može još mnogo toga da uradi ako ostane u PSG-u, a statutarno je nemoguće kandidovati se za više pozicija.

"Ja nisam lik koji odustaje, ali sam shvatio da bih, ako bih pobedio, zbog statuta stranke ostao bez vrednog saradnika pa sam povukao kandidaturu i kandidovao sam se za članstvo u Predsedništvu, jer sam korisniji u predsedništvu nego van stranke", rekao je Trifunović i dodao da je njegova životna misija da “počisti to smeće koje gledamo 30 godina” i da će nastaviti time da se bavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...