ZASTRAŠUJUĆE VIJESTI IZ HERCEGOVINE: U mostarskoj Covid-bolnici preminulo još...

Na bolničkom liječenju trenutno su 53 bolesnika, od kojih su tri na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

  • Vijesti

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar proteklog vikenda preminulo je pet osoba od posljedica Covida-19.

Riječ je o muškarcu rođenom 1958. godine iz Širokog Brijega te o četiri muškarca iz Mostara rođenim 1936, 1935, 1936. i 1953. godine, izvijestio je u ponedjeljak Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na bolničkom liječenju trenutno su 53 bolesnika, od kojih su tri na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Covid-19 testirana su 892 uzorka. U HNK je pozitivnih 68, i to 49 iz Mostara, sedam iz Neuma, četiri iz Čitluka, po dvije osobe iz Jablanice, Čapljine i Stoca te po jedan osoba iz Konjica i Prozor-Rame. Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 5.381 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2.195 rješenja, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...