DETALJI AKCIJE U ORAŠJU I BRČKOM: SIPA uhapsila trojicu državnih inspektora iz...

Pripadnici SIPA-e od jutros provode akciju kodnog naziva "Indi", u sklopu koje su već uhapšene tri osobe i izvršeni pretresi na pet lokacija u Brčkom i Orašju. Uhapšeni su državni inspektori zaposleni u Uredu za veterinarstvo BiH.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 1

"Oni se terete za krivična djela zloupotreba službenog položaja i primanje dara i drugih oblika koristi", potvrdio je za Klix.ba portparol Državne agencije za istrage i zaštitu Luka Miladinović.

Prema prvim informacijama, terete su da su na GP Orašje u više navrata dozvolili uvoz mesa bez odgovarajuće dokumentacije. Prilikom pretresa, službenici SIPA-e oduzeli su automatsku pušku, mobitele, veću sumu novca i druge predmete koji će se koristiti kao dokazi.

Kod uhapšenih je pronađeno i privremeno oduzeto oko 50.000 eura i 12.000 dolara. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti prebačeni u nadležnost Tužilaštva BiH. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...