OVO BI SE MOGLO ZVATI GRAĐANSKA ODGOVORNOST: "Krivajina vila" u Zavidovićima ipak neće biti prodata; Oglas poništen zbog...

...ogorčenja stanovnika ovog grada.

  • Društvo

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Prošle sedmice, i mi smo objavili informaciju kako se prodaje legendarna građevina u centru Zavidovića "Krivajina vila".

Nakon ogorčenja građana Zavidovića, piše Hayat.ba, stečajni upravnik zavidovićke “Krivaje” povukao je odluku o prodaji ove historijske građevine, koja je proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Vila je prvobitno nastala kao stambena zgrada kompanije “Eissler und Ortlieb”, u kojoj je živio direktor Fritz Regenstreif, a danas je upravni objekat IP “Krivaja”.

“Vila Krivaja” sagrađena je kao dio kompleksa za eksploataciju drveta i podsjetnik je na ranu epohu industrijalizacije u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...