DJEVOJKE RASKOMADALE MLADIĆA: Opljačkale ga i inscenirale njegov suicid

Ubice su pokušale odbaciti dijelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubistvo, ali plan im se izjalovio.

  • Hronika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Dvije žene u Portugalu optužene su da su ubile i raskomadale radnika u hotelu te sačuvale dijelove njegovog tijela još nekoliko dana.

Maria Malveiro (19) i njena ljubavnica Mariana Fonseca (23) navodno su odsjekle prste nesretnom Diogu Goncalvesu kako bi putem otisaka pristupile njegovom bankovnom računu putem aplikacije na mobitelu i ukrale nasljedstvo od oko 66.000 eura, prenose lokalni mediji.

Potom su zadržale njegove raskomadane dijelove tijela u dva automobila prije nego što su, navodno, bacile glavu, ruke, šake i stopala kod slapa Pego do Inferno u blizini grada Tavire.

Torzo Dioga Goncalvesa ljubavnice su bacile s litica dan ranije u gradu Sagresu.

Stravični detalji ubistva 21-godišnjaka i zbrinjavanja dijelova njegovog tijela – koje je nadahnuto američkom policijskom serijom "Dexter" – dogodilo se 18. marta, kada su dvije žene zadavile Goncalvesa. Prema navodima tužioca, dijelove njegovog tijela u more su bacile tek četiri dana kasnije.

Otisak žrtvinog prsta iskoristile su kako bi transferirale novac pa su pričekale još 24 sata kako bi se riješile ostatka njegovog tijela, piše Crna-hronika.info.

U optužnici stoji i da su čak tri dana provele šaljući poruke s njegovog Facebook profila kako bi zavarali kolege i prijatelje uvjeravajući ih da je još živ.

Sudit će im se za niz krivičnih djela, uključujući ubistvo, komadanje tijela, računarsku prevaru i korištenje ukradenog vozila.

Portugalski mediji navode, također, kako je Maria Malveiro iskoristila činjenicu da se sviđala Goncalvesu te mu je dala sok u kojem je bio sedativ. Prije toga, mladiću je obećala "ples u krilu", a i zavezala ga je za stolicu. Nakon toga ga je zadavila i sa svojom ljubavnicom raskomadala tijelo. Sav ovaj horor odvijao se u Goncalvesovom domu.

Ubice su pokušale odbaciti Goncalvesove dijelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubistvo u Sagresu, ali su se, navodno, okliznule prilikom bacanja torza s litice pa nije sletio u vodu, čime su istražiteljima ostali ključni tragovi ubistva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...