TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Ukoliko ne znate kako prebaciti podatke sa starog na novi mobitel, evo rješenja…

Quick Start je funkcija namijenjena bržem i jednostavnijem postavljanju iPhonea.

  • HiTec

  • 04. Okt. 2020  

  • 0

Pred vama su upute kako ga upotrijebiti za brz i jednostavan prijenos podataka s jednog na drugi iPhone.

Appleova funkcija Quick Start omogućit će lak i brz prijenos podataka sa starog na novi iPhone. Pritom nećete morati koristiti kompjuter i servis u iCloudu.

Dok koristite Quick Start nećete moći koristiti svoj stari i novi iPhone sve dok prijenos podataka ne završi. To bi moglo potrajati između pola sata i sat vremena.

Prijenos treba biti obavljen uz stabilnu vezu Wi-Fi ili pomoću adaptera Lightning to USB 3 Camera i kabela Lightning to USB.

Kad ste sve pripremili slijedite ove upute:

-postavite stari i novi iPhone jedan do drugog.

-provjerite jesu li im baterije pune.

-potegnite prstom po ekranu prema gore ili kliknite tipku Home na novom iPhoneu.

-na starom iPhoneu trebao bi se pojaviti tekst Set Up New iPhone.

-provjerite je li unešen Apple ID ispravan pa kucnite Continue.

-Ako se tekst Set Up New iPhone ne pojavi na starom iPhoneu provjerite u Control Centeru za oba uređaja jesu li Bluetooth i Wi-Fi uključeni.

Možda ćete morati ponovno pokrenuti jedan ili oba uređaja ili obrisati novi iPhone ako je već postavljen.

Pomoću kamere na starom iPhoneu skenirajte aplikaciju koja se pojavila na novom. Ako to ne funkcionira kucnite Authenticate Manually i unesite kod koji će se pojaviti.

Nakon skeniranja na starom iPhoneu trebao bi se pojaviti tekst Finish on New iPhone. Moguće je kako ćete na novom iPhoneu morati unijeti lozinku za stari iPhone.

Po unosu lozinki pričekajte dok novi iPhone ne obavi aktivaciju. To može potrajati nekoliko minuta jer se treba spojiti na Wi-Fi i ulogirati u vaš korisnički račun Apple ID. Zbog toga ćete možda morati unijeti lozinku za Apple ID.

Ako to od vas zatraži, postavite Face ID ili Touch ID. Možete odabrati Set Up Later ako se ne želite time baviti sad.

Odaberite način prijenosa

Na novom iPhoneu na raspolaganju će vam biti dva načina kako prebaciti podatke: Transfer from iPhone ili Download from iCloud.

Odaberite orvu opciju.

Kad spojite uređaje kucnite Transfer from iPhone, što bi trebalo ponuditi i mogućnost prebacivanja kabelom.

Odaberete li Download from iCloud iPhone će podatke preuzeti iz zadnje sigurnosne kopije pohranjene u računalnom oblaku. Ako niste neko vrijeme napravili backup dobit ćete stare podatke.

Nakon što pokrenete prijenos podataka vaš će vam iPhone ponuditi prihvaćanje uvjeta korištenja i potom želite li uključiti ili prebaciti određene postavke poput lokacijskih servisa, Apple Paya, Siri, Apple Watcha...

Kad prijenos počne napredak ćete moći pratiti na ekranima oba iPhonea. Nemojte ih dirati dok prijenos traje. Ako im se baterija isprazni spojite ih na struju.

Čim prijenos podataka završi možete početi koristiti vaš novi iPhone, na kojem bi trebalo biti gotovo sve što i na starom. Ali, novi iPhone će nastaviti preuzimati aplikacije i sadržaj iz iClouda u pozadini, što znači kako ćete morati pričekati završetak tog procesa prije no što počnete koristiti određene aplikacije i servise.

Sve u praksi izgleda ovako…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...