ZOKI BI USKORO MOGAO POSTATI BIVŠI: Kad i kako se pokreće opoziv predsjednika Hrvatske...

Bivši predsjednik SDP-a i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja sa serijom napada na pojedince i institucije koji ga se usude kritizirati. Šutio je samo jedan dan i na Facebooku se u podugačkom postu obrecnuo na potpredsjednicu Nove ljevice Radu Borić, koja je u intervjuu za "Jutarnji list" izjavila da treba odstupiti.

  • Regija

  • 05. Okt. 2020  05. Okt. 2020

  • 0

Da je u izjavama pretjerao, smatra i politička analitičarka Ankica Mamić. "Komunikacijski gledano, bilo bi dobro da predsjednik stane u stvaranju neprijatelja, očito misli da je potpuno u pravu, da može i treba nastaviti zagovarati svoju poziciju. Komunikacijski gledano, on je pretjerao sigurno, a s druge strane, pokretati temu opoziva na način na koji je danas pokrenut, čini mi se preuranjeno i nepotrebno. Predsjednik, koliko znamo, nije prekršio ustavne ovlasti. Indikativno je da se predsjednik loše nosi sa prozivanjem ad hominem, on smatra da na to treba odgovoriti. Osobno mislim da to nije dobro, ali razlikujemo se", rekla je u Dnevniku N1 i naglasila:

"Predsjednik smije i treba biti tema propitkivanja."

Stav opozicije

Kad bi htjela, opozicija bi i bez SDP-a, ali zajedno s HDZ-om, mogla pokrenuti proceduru opoziva predsjednika. Za to je potrebna 101 ruka. Dakle, vladajuća koalicija, Domovinski pokret, Most i ženski klub, lako mogu krenuti u rušenje Milanovića. No, sloge oko toga nema.

"Hrvatski narod je s preko milijun glasova izabrao Zorana Milanovića i da sad neke strančice koje su dobile 50-ak tisuća glasova pokreću opoziv predsjednika, mislim da je to smiješno. Postoje institucije koje trebaju istražiti je li Zoran Milanović na bilo kakav način upleten u ovu aferu", rekao je Nikola Grmoja.

"Mislim da uopće nema logike niti razloga za opozivom. Itekako u vrlo bitnim stvarima može biti pozitivan i konstruktivan faktor i raditi u interesu Republike Hrvatske i vjerujem da većinu građana nije razočarao. Ovdje ne govorim o stilskim vježbama", rekla je Sabina Glasovac.

Opozicija ionako smatra da nije na njima da pokreću opoziv predsjednika, već na HDZ-u. Oni su puni kritika s obzirom na to da ih proziva, ali o postupku opoziva zasad ne razmišljaju.

"Predsjednik Milanović u zadnje vrijeme svašta govori, a to ništa sa mnom nije prokomentirao pa ne bih ni ja njegove riječi komentirao", kazao je ministar odbrane Mario Banožić.

Kada bi do opoziva i došlo, Milanovićev posao do novih izbora obavljao bi predsjednik Sabora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...