ŠTA ĆE BITI S LETOVIMA IZ TUZLE I SARAJEVA: Mađarska niskobudžetna aviokompanija u septembru potonula za…

Broj putnika koje je avioprijevoznik "Wizz Air" prevezao u augustu, manji je za 59 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine.

  • Ekonomija

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Razlog za to leži u činjenici da je drugi val epidemije koronavirusa zahvatio Europu pa je samim tim većina letova i dalje obustavljena, objavila je mađarska niskotarifna aviokompanija.

Iz "Wizz Aira" su naveli da su ovog augusta letjeli sa 60 posto kapaciteta u odnosu na isti mjesec prošle godine, a da je popunjenost aviona iznosila 65 posto, prenosi Reuters.

Mnoge evropske zemlje su tokom prošlog mjeseca ponovo uvele ograničenja putovanja u okviru borbe protiv drugog vala Covida-19.

Wizz Air upozorava da će stoga zračni prijevoz tokom nadolazeće zime biti na minimumu i najavljuje da će u oktobru raditi samo sa polovinom kapaciteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...