DRUŠTVENE MREŽE „GORE“ NAKON POTEZA SLAVNE PJEVAČICE: „Ovo je sramotno i grozno, izvini se svim muslimanima…“

Bijesni korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se Rihanna "izvini svim muslimanima" nakon što je pjesma koju je puštala na svojoj reviji donjeg rublja, sadržavala sveti islamski tekst hadis.

  • Show

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 2

Na Twitteru je osvanuo video na kojem manekenke nose komade iz njene kolekcije "Savage x Fenty", dok se u pozadini vrti pjesma "Doom" londonske producentice Coucou Chloe, koja sadrži sveti hadis.

Riječ je o tekstu koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio poslanik Muhammed tokom svog života.

"Riječi ne mogu opisati koliko sam kao musliman razočaran što je Rihanna pustila manekenke da plešu na hadis. To su svete riječi našeg poslanika, ne možeš ih koristiti na reviji donjeg rublja. Odvratno i zbilja bez ikakvog poštovanja", jedan je od brojnih komentara.

"Tišina oko toga šta je Rihanna koristila hadis. To je nepoštovanje muslimana širom svijeta. Želimo da se ta pjesma ukloni. Želimo izvinjenje. Ovo se ne smije shvatiti olako", još je jedan komentar o toj temi.

"Godinama je hodala sa muslimanom, ne možete reći da nije svjesna što je napravila. Molim vas, zašutite", dodaje još jedan komentator.

"Kao musliman, duboko sam uvrijeđen ovime, ovo je sramotno i jadno. Svi oni koji nisu muslimani, a brane Rihannu, trebaju se naučiti poštovati sve vjere i skupiti hrabrosti da progovore o tome što je loše", ističe se.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...