MUSA PONUDIO ODGOVOR NA PITANJE KOJE SVI POSTAVLJAMO: Evo zašto nargila barovi rade, a nastava je online

Sanjin Musa, šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, kazao je danas za N1 da su mjere zaštite od koronavirusa i dalje veoma značajne, podsjetivši stanovništvo na važnost nošenja maske u zatvorenim prostorima.

  • Društvo

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Na pitanje voditelja emisije Zvonka Komšića zašto nargila barovi rade u punom kapacitetu za razliku od škola, Musa je rekao da rad u školama predstavlja epidemiološki rizik.

''Rad škola u punom kapacitetu predstavlja epidemiološki rizik, a isto tako i okupljanje nosi povećan rizik. Ovdje se radi o kombiniranom pristupu - ne isključivo online, razredi su sa smanjenim brojem učenika. Ova pandemija je kriza i prilika da se unaprijede mogućnosti edukacije. Ja sam 2013. bio u Sjedinjenim Američkim Državama i značajan dio nastave je bio online'', rekao je gost N1.

Prema njegovim riječima, teško je pronaći razliku između sezonske gripe i koronavirusa.

''Vrlo teško je razlikovati ove dvije bolesti, ali epidemiološke karateristike su nešto u čemu se razlikuju. Što se tiče samih znakova, to je vrlo slično'', dodao je Musa.

On je govorio i o ostalim detaljima pandemije, mjerama zaštite i opasnostima koje korona nosi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...