KRAJ PRIČE: Prodato nekadašnje sjedište "Agrokomerca"...

Radio Velika Kladuša izvijestio je da su nadmetanju pristupila dva ponuđača, preduzeće „Brokerimo“ iz Velike Kladuše te fizičko lice Tarik Dizdarević, koji je, nakon iznošenja najniže ponude, odustao.

  • Društvo

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Jučer je u Općinskom sudu Velika Kladuša održana prva prodaja Poslovno-upravne zgrade „Agrokomerc“, i to putem usmenog javnog nadmetanja.

S obzirom na odustajanje drugog ponuđača, Poslovno-upravna zgrada, poznata kao SOUR, prodana je preduzeću „Brokerimo“ d.o.o. iz Velike Kladuše za 2.704.456 KM.

Procijenjena vrijednost ove nekretnine bila je oko 5,6 miliona KM te se, s obzirom na prvu prodaju, ova nepokretnost mogla prodati za iznos od 50 posto procijenjene vrijednosti.

U izvršnom postupku tražioci izvršenja bili su radnici „Agrokomerca“ posredstvom advokata, a koji imaju pravosnažna sudska potraživanja od svoje firme. Sutkinja koja je vodila ovu prvu prodaju nepokretnosti bila je Dragana Đerić-Cerović.

Preduzeće „Brokerimo“ dužno je da u roku od 30 dana uplati ponuđeni iznos, a ukoliko ne deponuje navedeni iznos, Sud će prodaju proglasiti nevaljanom i zakazati drugo ročište za prodaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...