ŠTA SE DOGAĐA U REALU: Luka Modrić osvanuo na naslovnici ugledne "Marce", tvrde da je gotovo...

Španska "Marca" na današnjoj naslovnici ima fotografiju Luke Modrića u vezi sa pričom o njegovoj situaciji u Real Madridu.

  • Sport

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 1

Modrić je u posljednjoj sezoni ugovora, koji istječe u ljeto 2021., ali želi ostati i nakon toga, a "Marca" na naslovnici tvrdi: "Spreman je na manju plaću da bi se umirovio u Madridu."

Kapiten hrvatske reprezentacije napunio je prije mjesec dana 35 godina, a u Realu nemaju običaj dugoročno se vezivati za igrače u njegovoj dobi pa se Modrić u najbolju ruku može nadati sudbini koja čeka Sergija Ramosa.

Realovom kapitenu, također, istječe ugovor na kraju sezone, nepunih sedam mjeseci je mlađi od Modrića, ali niko u klubu ne stavlja njegov ostanak pod upitnik. S takvim igračima je praksa da im klub produžava ugovor godinu za godinom, procjenjujući periodički je li igrač i dalje u stanju pružati izvedbe na vrhunskom nivou koji je potreban u madridskom klubu.

U nedavnom razgovoru za "Partidazo de COPE" Modrić je rekao da želi ostati u Madridu još godinu dana nakon isteka aktuelnog ugovora. "Marca" zaključuje da bi tako Luka završio vrhunsku fazu karijere u klubu u kojem je postao najbolji nogometaš svijeta nakon pohoda na finale Svjetskog prvenstva u Rusiji s hrvatskom reprezentacijom te napominje da će učiniti sve da ostane, pa i pristati na smanjenje plaće.

alt

Na jedno smanjenje već je pristao, u februaru prošle godine, kad je produžio ugovor na aktuelnu sezonu za 10 posto manje novca nego što je imao u četverogodišnjem ugovoru, potpisanom 2016. Modrić tako ove sezone zarađuje 9,4 miliona eura.

"Marca" piše da Real još nije započeo pregovarati sa Modrićem o ostanku i nakon ove sezone te napominje da će pratiti situaciju i pred kraj sezone procijeniti je li Modrić i dalje na nivou koji se očekuje od igrača Reala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...